Horizont

Brokerski poslovi u osiguranju i reosiguranju.

O nama

Tvrtka Horizont osnovana je 2019 godine u Zagrebu. Mi smo tim ovlaštenih, neovisnih specijalista koji obavljaju brokerske poslove posredovanja u osiguranju i reosiguranju.

Usluge

Obavljamo brokerske poslove posredovanja u osiguranju i reosiguranju.

Optimalna rješenja za svakog klijenta

Uz individualan pristup, visoku stručnost i posvećenost, tražimo optimalna rješenja za svakog klijenta. Surađujemo s različitim osiguravajućim tvrtkama i zastupamo klijenta u svim fazama sklapanja ugovora o osiguranju te pomažemo kod rješavanja odštetnih zahtjeva.

Posredovanje u osiguranju

Klijentu želimo pružiti mjerljivu dodanu vrijednost, optimizirati njegove ukupne troškove osiguranja i uštedjeti mu dragocjeno vrijeme. Naše su usluge posredovanja u osiguranju za klijente besplatne.

Interes klijenta

Za razliku od osiguravatelja ili zastupnika u osiguranju koji, u skladu sa Zakonom o osiguranju, ponajprije štiti interes osiguravatelja, ovlašteni broker u osiguranju prije svega štiti interese klijenta. Istodobno broker u osiguranju ne remeti već uspostavljene partnerske odnose s osiguravateljem. On je najpovoljniji kanal prodaje osiguranja za klijenta kad je riječ o transparentnosti poslovanja, dobivenom pokriću i cijeni osiguranja.

Potrebe klijenta

Kao nezavisni brokeri u osiguranju analiziramo portfelj i potrebe klijenta za osiguranjem, dizajniramo najbolje programe osiguranja te nudimo konkretna rješenja. U skladu sa Zakonom o osiguranju, profesionalno smo odgovorni za portfelj osiguranja kojega vodimo, što vlasniku, upravi ili odgovornim osobama na nižim razinama u kompanijama pruža dodatnu sigurnost.

Česta pitanja

1. Tko je broker u osiguranju?

Broker u osiguranju je neovisni profesionalac koji zastupa klijente u potrazi za najboljom dostupnom policom osiguranja za njihove potrebe. Brokeri usko surađuju sa svojim klijentima kako bi istražili pokriće, uvjete i cijenu.

2. Koji su poslovi brokera u osiguranju?

Broker u osiguranju analizirat će vašu situaciju te će vam pomoći prepoznati rizike kojima ste izloženi. Savjetovat će vas o tome koji su proizvodi osiguranja dostupni za navedene rizike, a na vaš zahtjev, osiguranja koja odgovaraju vašim potrebama, potražit ćete od bilo kojeg osiguravatelja na tržištu. Broker će s vama razgovarati o raznim opcijama i pomoći vam da odaberete onu koja je najbolja za vas. Kada se dogovorite, pokriće ćete postaviti kod odabranog osiguravatelja i dogovorit ćete dokumentaciju.

Broker će vam također pomoći sa savjetima za opće osiguranje te će paziti na eventualne izmjene i dopune polica. U slučaju štete, broker će vam pomoći u podnošenju odštetnog zahtjeva i uspostavit će vezu između vas i osiguravatelja, kako bi se potraživanje uspješno riješilo.

3. Zašto angažirati brokera?

Broker u osiguranju je specijalist za osiguranje, neovisan je i ima značajnu stručnost na tržištu osiguranja, kao i pristup najuglednijim osiguravateljima koji pružaju profesionalne i objektivne savjete o prepoznavanju i izlaganju rizika te preporučuju najisplativija rješenja.

4. Tko obavlja nadzor nad poslovanje brokera u osiguranju?

Nadzor nad poslovanjem posrednika u osiguranju obavlja Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) koja u slučaju da posrednik ne posluje u skladu sa Zakonom može ukinuti rješenje o odobrenju za rad.

5. Koja je razlika između brokere i zastupnika u osiguranju?

Broker radi isključivo u ime i za račun svog klijenta, a zastupnik u ime i za račun osiguratelja. Posrednik (broker) traži najpovoljniju opciju na cjelokupnom tržištu osiguranja  kako bi pronašao ili izradio osigurateljno rješenje prilagođeno potrebama svog klijenta, dok zastupnik budućem klijentu predstavlja standardizirane proizvode koje zastupani osiguratelj nudi.

Trebate li pomoć?

Kontakt

Adresa

Fallerovo šetalište 22,

HR-10000 Zagreb

Kontakt broj

+385 99 3670 602

Javite nam se